Nyhetssaker

Før Avaldsnes borte

Champions League-motstand venter i helgas borteoppgjør. (Foto: Støtt norsk kvinnefotball).

Søndag er det bortekamp i Toppserien, og allerede fredag setter Kolbotn seg på flyet vestover mot Karmøy. Der venter Avaldsnes, som i går spilte Champions League-kamp mot Ada Hegerberg og regjernende mester Lyon. Trener Knut Slatleim er forberedt på god motstand.

- Avaldsnes er et erfarent internasjonalt lag bestående av mange gode fotballspillere. Og selv om de har spilt midtukekamp kommer de til å være klare. Da er det viktig at vi er godt forberedt og er tilstede fra start. 

Kolbotn på sin side har hatt en litt mer trøblete oppkjøring med både skade- og sykdomsproblemer, og det er ventet at støtteappararet må gjøre flere endringer på laget. Treneren ser imidlertid positivt på situasjonen.

- Det er selvfølgelig kjedelig at skader og sykdom ødelegger, men det er en del av gamet. Vi har masse talent i denne gruppa, og det gir muligheten for andre unge jenter å skaffe seg verdifull erfaring, forteller han.

Knut Slatleim får derfor nok en positiv bekreftelse på de sportslige valgene som ble foretatt i sommer.

- Vi hadde behov for større bredde i stallen, og det viser seg nå at valgene var både riktige og viktige, avslutter han. 

Vertene har statistisk sett godt overtak på Kolbotn, og har syv av elleve seire. Men vi husker vel alle Ina Gausdal stå helt umarkert på bakre stolpe, og Karina Sæviks elegante flikk i forrige møte mellom lagene, hvor Kolbotn vant 2-0 hjemme på Sofiemyr. Det er lov å håpe på tilsvarende i borteoppgjøret på Karmøy.